– Sincerely yours, the Breakfast Club.

20 Apr

Om någon hurtig själ vill uppleva frukosten från himmelriket så borde denna någon gå upp tidigt imorgon och göra sin egen müsli.

Det är min mammas egenkomponerade recept, och hon är inte bäst på instruktioner, men däremot bäst på müsli, så man får höfta lite så blir den alldeles utmärkt. Den enda faran är egentligen att man blir helt beroende av den och aldrig kan äta någon annan müslisort för resten av sitt liv.

Såhär gör du i alla fall (för att hamna i himmelriket):

1. Blanda valfria flingor, gryn & frön (ca 1 liter) i en bunke.

(Jag brukar ha typ havrekärnor, havregryn, linfrön, pumpakärnor, solroskärnor och hasselnötter, men man kan ta lite vad som.)

2. Blanda sedan

–       ½ dl matolja

–       3 msk flytande honung

–       2 msk vatten

i en skål och värm i micron.

3. Häll vätskan över grynen, blanda väl och rosta i ugnen på ca 150° i 30 minuter. Rör om i grynen ungefär var femte minut. Klart!

ps. det kan vara gott att krydda med kanel om man gillar sånt!

3 svar to “– Sincerely yours, the Breakfast Club.”

  1. ileby 26 april, 2012 den 07:34 #

    Såklart säljer jag, för 500 riksdaler är den din!

  2. kajsa 26 april, 2012 den 08:29 #

    Denna någon orkar orkar inte ens plocka fram knäckebrödet på morgonen så att göra müsli känns typ som att bestiga ett berg i himalaya. eh. haha.

    • cinnamonlips 26 april, 2012 den 08:31 #

      jag lovar dig! detta är ett berg som är värt att bestiga. (tips! gör den på kvällen istället.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: