frukostsubstitut

7 Feb

20120207-140543.jpg

den store skäggige hade ätit upp all frukost.
som tur var hade jag varit husmoderligt förtänksam och bunkrat frysen full med morotsmuffins.
tog även med ett par att bjuda på till pluggsessionen.

MOROTSMUFFINS

3 ägg
1 dl socker
2 1/2 dl kesella (10 %)
3,8dl rågsikt
1 dl vetegroddar
2 tsk bakpulver
2 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
1 krm salt
3 dl finrivna morötter
pumpakärnor (alt solrosfrön) att toppa med

Gör så här
Sätt ugnen på 225°C.
1. Vispa ägg och socker poröst med elvisp. Vispa ner kesella.
2. Blanda rågsikt, vetegroddar, bakpulver, malen kanel, malen ingefära och salt. Rör ner detta i äggsmeten.
3. Blanda ner finrivna morötter.
4. Smörj en muffinsplåt väl med rapsolja.
5. Fördela smeten och toppa varje muffins med pumpakärnor eller solrosfrön.
6. Ställ in mitt i ugnen ca 20 minuter.
Låt svalna helt. Skär runt varje muffins så att de lossnar och lyft försiktigt upp dem.

ät & njut!

Ett svar to “frukostsubstitut”

Trackbacks/Pingbacks

  1. blue valentine « C. - 26 april, 2012

    […] Tur då att jag har världens bästa karl i mitt hem som smyger in sånt här mellan böckerna. Morotsmuffins, Friggs blåbärs-te (smakar som paj! lovar.) och en gnutta kärlek håller mig vid liv ett litet […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: